Home » 5 jaar STAEL Recruitment!

5 jaar STAEL Recruitment!

Inderdaad je leest het goed, om precies te zijn afgelopen 19 september 2022 bestonden we als bedrijf 5 jaar. We hebben dit moment eigenlijk bewust onopgemerkt voorbij laten gaan. Niet omdat we niet trots zijn op het feit dat we deze eerste mijlpaal hebben behaald maar meer omdat er in die 5 jaar tijd veel aan het bedrijf is veranderd. Zowel als bedrijf maar ook de samenstelling, dienstverlening en groei die we hebben doorgemaakt.

In 2017 ben ik dit bedrijf alleen gestart en lag de focus met name op Werving & Selectie. Hier is in de jaren daarna detachering bijgekomen en in 2020 is Joep in het bedrijf gestapt. Vanaf dat moment is het in mijn ogen een ander, maar ook een écht bedrijf geworden. Van een goede eenmansfractie naar een serieuze partij die elkaar al jaren kent, aanvoelt en weet hoe we willen werken. Samen was dat het startmoment van STAEL en zijn toen het bedrijf opnieuw gaan vormgeven zoals het nu bestaat. Daarom voelt het voor mij ook niet alsof we al 5 jaar bestaan, wat de Kamer van Koophandel er ook van vindt 😉.

Maar om toch even terug te grijpen naar het verleden. Toen ik destijds begon met STAEL en ook nog een andere website had, ben ik allereerst enthousiast begonnen met enkele blogs die nu ook nog altijd op onze website te vinden zijn. Mijn eerste blog staat echter niet meer op de website omdat deze ging over het vertrekpunt van mij als ondernemer maar ook over de oprichting van STAEL ging. Voor deze column heb ik de blog er bij gepakt om te reflecteren over de woorden van toen en hoe deze in contrast staan met nu. Dus hierbij enkele quotes uit deze eerste blog en opstart:

De kop is eraf; ik ben ‘Stael Process Recruitment’. Het is nog even wennen, voor jullie, maar zeker ook voor mij. Na 10 jaar ervaring in de branche ben ik toe aan mijn eigen avontuur; mijn eigen Recruitment bureau. Geen gemakkelijke stap om te zetten maar dan nu toch echt ‘live’; mijn eigen onderneming; met huisstijl, logo, visitekaartje en website. Alles erop en eraan!”

‘Stael Process Recruitment’, de naam zegt het al en richt zich op ‘recruitment van Technisch personeel binnen de Process Industrie’.

“Waarom ‘Stael’? Voeg de eerste letters van mijn voor- en achternaam samen, en je bent er! Geen rocket science, dat ook niet nodig is in ons vakgebied en al helemaal niet bij mij past. 
Degene die mij kennen weten dat ik niet van de mooie woorden en wollige begrippen ben. Ik hou van duidelijkheid, directheid zonder poespas.”

“De naam ‘Stael’ koppelt de business direct aan mij als persoon en geeft daadkracht aan mijn rol als Verbindend Adviseur. Waar je bij de grotere recuitment-bureau’s zaken kan doen met diverse vakbekwame mensen werk je bij ‘Stael’ enkel met mij. Ik bén ‘Stael’ 

Dit alles teruglezend en ook kijkend is er in die 5 jaren dus veel veranderend. Het vele “ik” in deze blog is gelukkig vervangen door wij en we. Maar ook het avontuur en het wennen aan het hebben van een eigen onderneming is ondertussen weg. De onderneming wordt niet meer gedragen door 1 persoon maar we zijn met z’n allen een team en doen het samen.

Wat betreft de naam is het STAEL gebleven maar staat dit los van de oorsprong en zijn we nu gewoon blij met onze krachtige, technische bekkende naam die past bij onze daadkracht en duidelijkheid in hoe we werken. Ook is onze dienstverlening diverser geworden en beperkt zich niet enkel tot Werving & Selectie maar ook detachering en Recruitment in de breedste zin van het woord met ons RAAS-model. Allemaal dingen die ik zelf 5 jaar geleden niet had kunnen denken maar ook niet alleen had kunnen realiseren.

Daarom ben ik ook ontzettend blij en trots dat het wel zo gelopen is en we daar staan waar we het niet hadden kunnen verwachten. Maar ook om met mijn jarenlange “Partner in Crime” Joep dit bedrijf te mogen hebben. We zijn met leuke collega’s omringt en het samenwerken met jullie geeft iedere dag nog altijd veel geluk, energie maar bovenal veel plezier en humor.

Nog steeds is ons team en bedrijf in ontwikkeling en groeiende, maar groei is niet een noodzaak of een vereiste. Bovenal hoop ik dat we nog vele klanten en medewerkers blij mogen maken met een nieuwe uitdaging of medewerker. Want dat is eigenlijk wel de kern van het verhaal en waarom ik dit bedrijf ooit ben gestart… “Mensen bemiddelen naar een leuke uitdaging en klanten helpen met een goede invulling!”

Zolang we dit niet uit het oog verliezen en vast blijven houden aan onze kracht en manier van werken hoop ik nog vele jaren mee te mogen maken. En beloofd, bij het volgende jubileum zullen we hier wel bij stilstaan en met jullie vieren!

Stef