Home » Boeken of toch Carnaval?!

Boeken of toch Carnaval?!

Carnaval staat voor de deur!
Nog een paar dagen dan is het weer zo ver…Carnaval!! Voor de één een genot voor de ander een feest waar hij/zij niks mee heeft en zelfs het liefst in een andere provincie wil bivakeren om aan het feestgedruis te kunnen ontkomen.

Zelf ben ik van het eerste en start komende donderdag al met carnaval vieren in Aachen met een vaste vriendengroep, wat al met een dikke 10 jaar een echte traditie genoemd kan worden. Behalve de gezelligheid en de 300ml glazen bier kan ik dan ook weer aan mijn Duitse taal werken aangezien die nog altijd roestig is. Zoals jullie kunnen bedenken gaat dit na ieder biertje steeds een stukje beter en meen ik tegen het einde van de dag vloeiend Duits te kunnen praten met alle hilariteit als gevolg. Na de aftrap van die donderdag vier ik de dagen in Maastricht en kan ik mij geen leuker feest voorstellen. Ik kijk dan ook al uit naar de komende dagen en verwacht pas woensdag weer (enigszins) in actie te komen.

Maar goed, aangezien ik weet dat er ook voldoende mensen zijn die niet heel erg warm lopen voor Carnaval leek het mij leuk wat boekentips van de hand te doen. Dus niet zoals de titel wellicht suggereert “het boeken van een reis”. Voor deze dingen kun je beter bij Joep terecht. Maar met enige regelmaat lees ik wat boeken, meestal Management, Biografieën of sport gerelateerd. Van mij hoef je dan ook geen tips te verwachten over Romantische Romans of de nieuwe Stephen King. Voor deze lijstjes en tips verwijs ik je graag door naar Bol.com of de betere boekhandel. Normaal komen deze lijstjes ook pas in de zomer echter waarom niet nu al een aftrap maken en alvast wat inspiratie te geven. Zeker als je niet van de Carnaval bent en behoefte hebt aan wat afleiding.

Boeken

 • The Goal/ Het doel, Eliyahu Goldratt & Jeff Cox
  Een boek wat sommige medewerkers wellicht kennen uit de LEAN hoek. Het is een Management Roman over een fabrieksdirecteur die de resultaten van zijn fabriek moet verbeteren binnen 6 maanden en anders wordt de fabriek gesloten. Hij neemt contact op met een verre vriend die hem middels hints en opdrachten helpt te onderzoeken hoe hij dit kan voorkomen. Ik vind het met name een boek wat enorm tot de technische verbeelding spreekt en vaak ook goed toepasbaar is naar onze praktijk bij klanten en ons eigen werk. Wat mij betreft een absolute must read voor iedereen die binnen de techniek/productie werkzaam is.
  https://www.bol.com/nl/nl/f/het-doel/9300000067442712/
 • Onderstroom, Ori & Rom Brafman
  In dit boek wordt wetenschappelijk onderzoek wat betreft het gedrag van mensen in bepaalde situaties pragmatisch verteld middels goede voorbeelden. Waarom worden mensen soms irrationeel of welke krachten spelen er in het maken van onze keuzes en het gedrag. Een leuk vermakelijk boek wat je tot denken aan zet maar ook de samenwerking en je contact met anderen.
  https://www.bol.com/nl/nl/p/onderstroom/9200000049095012/?bltgh=t6P1Q5yIiTjZBJHbv4NNRw.2_6.10.ProductImage
 • The Storyteller, Dave Grohl
  De meeste kennen Dave Grohl als de leadzanger van de band Foo Fighters. In deze biografie blikt hij terug op het begin van zijn carriére, het ontstaan van de band Nirvana en de reis die hij sindsdien heeft doorgemaakt. Dit boek geeft een leuk en goed inzicht in het leven en carriére van Dave met de vele ups maar ook de downs als band en als persoon.
  https://www.bol.com/nl/nl/p/the-storyteller/9300000033767301/?bltgh=iJGa8qOKGELiqZdoTixBqQ.2_18.26.ProductTitle

Ik hoop dat deze (korte) lijst een mooie aftrap kan geven voor een invulling aan de rustige momenten of om aan het feestgedruis te ontkomen en af te dwalen naar andere gedachtes. Bij deze veel leesplezier!

Maar ook een oproep aan jullie. Mocht je nog leuke boeken weten voel je vrij deze met mij te delen. Er is nog voldoende plek in onze boekenkast op kantoor voor de gelezen exemplaren.

Oh ja en mocht je zelf het boek niet willen aanschaffen, geen probleem. Je kan het boek hier gewoon komen lenen zoals bij een echte bibliotheek, alleen dan zonder biebpas 😉

Feijne Vastelaovund!

Stef