Home » Danny Maes start B&B in Frankrijk

Danny Maes start B&B in Frankrijk

Na anderhalf jaar via ons gewerkt te hebben bij Sitech Services BV, gaat Danny ons verlaten om naar Frankrijk te verhuizen.

Danny was altijd al gefascineerd door elektra. Zo heeft hij Nijverheid elektriciteit gestudeerd en later elektromechanica. Op zijn 15e werkte hij al in de sector en uiteindelijk kwam hij via bekenden in de offshore van de Nederlandse Noordzee terecht.
Hij begon als voorman met projecten op verschillende platformen. Later werd hij platform-elektricien en groeide door tot Operator E&I. Dit werk heeft hij in totaal zo’n 14 jaar gedaan, tot er wisselingen in wet- en milieu regelgeving waren, waardoor de familiaire manier van werken in de offshore veranderde.

Stef kwam in contact met Danny en na jaren regelmatig langs het Chemelot terrein gereden te hebben, wilde hij hier graag werken. Hij ging van start als Technician E&I op de ACN, maar maakte door een tekort aan Technicians al snel de overstap naar de Melamine fabriek. Hier is hij ondertussen Sr. Technician en draait hij de wachtdiensten.

In de zoektocht naar een vakantiehuis kwam Danny een mooie kans tegen. Hij en zijn vrouw kochten een vakantiehuisje aan de voet van een Benedictijnse abdij uit de 10e eeuw én een huis even verderop, voor henzelf. Ze gaan met hun honden verhuizen naar Frankrijk en starten daar een B&B in een prachtig middeleeuws stadje. Eind augustus hopen ze open te gaan voor de verhuur.

Het vinden van een nieuwe baan is zelfs in Frankrijk niet moeilijk voor een Technician E&I. Danny vond al vrij snel een nieuwe uitdaging en zal in een tapijtenfabriek als multidisciplinaire Technician gaan werken.

Op de foto ‘Gite La Petite’, welke Danny en Veerle zullen gaan uitbaten.