Home » Guy Somers: 2 jaar STAEL Recruitment

Guy Somers: 2 jaar STAEL Recruitment

De tijd vliegt voorbij! Het is alweer twee jaar geleden sinds ik mijn avontuur begon bij STAEL Recruitment. In deze periode hebben we veel bereikt, mooie resultaten neergezet en heb ik persoonlijk ontzettend veel geleerd. Het is een mooi moment om eens terug te kijken naar wat er tot nu toe gebeurd is en hoe het gelopen is.

Terug naar het begin, het moment dat ik bij STAEL terechtkwam. Het is eigenlijk allemaal te danken aan Joep. Een bekende van mij, al zeker 15 jaar. We waren geen vrienden, eerder kennissen. We hadden een aantal gemeenschappelijke vrienden en samen al eens een biertje gedronken in de stad of met carnaval gefeest.

Twee jaar geleden was ik aan het rondkijken op de arbeidsmarkt. Met zo’n 5,5 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling op zak, miste ik iets in mijn toenmalige baan. Een bepaalde uitdaging die ik daar niet kon vinden. Dus zette ik mijn LinkedIn-profiel op ‘open to work’. Dat was het moment waarop Joep mij vond en een belletje pleegde om eens te praten over een baan in het STAEL-team. De eerste gesprekken verliepen goed en na een gedegen procedure mocht ik mij bij het team van STAEL te voegen.

De start was goed, ik werd meegenomen naar klanten en medewerkers door Joep en Stef. Toch was de overstap best wel groot. Iets wat ik misschien wel had onderschat. Vier jaar lang had ik bij een technisch detacheringsbureau gewerkt, waar we voornamelijk technische leerlingen en operationeel technisch personeel bemiddelden. De wereld van de chemie en de organisaties op het Chemelot-terrein waren mij bijvoorbeeld nog geheel onbekend, evenals de meeste functies die daarbij horen. In het begin was het flink aanpoten. Wat doet een Discipline Engineer E eigenlijk? En wat doet een Reliability Engineer? En wat is Rotating Equipment en een RCA of een TOS… Er was (en is nog steeds) veel te leren. Maar door veel in te lezen, geduld te hebben en goede raad van mijn collega’s heb ik mijn weg weten te vinden.

Maar waar ben ik nu daadwerkelijk mee bezig geweest de afgelopen 2 jaar? In totaal heb ik meer dan 30 mensen aan een nieuwe baan of project mogen helpen. Veel van deze plaatsingen waren voor onze RAAS (Recruitment as a Service) klanten AnQore, Vynova, OCI en Rockwool. Maar ik heb ook een aantal werving en selectie trajecten succesvol afgerond bij MOSA, Arlanxeo, Nedlin en Avient Dynema. Ik heb een training persoonlijk leiderschap gevolgd en mijn kennis en netwerk sterk ontwikkeld.

Wat mij vooral aanspreekt in onze organisatie is dat we oog hebben voor mensen. Het is niet alleen een slogan, het is een kernwaarde die we allemaal uitdragen. We gaan regelmatig bij onze medewerkers langs, besteden oprechte aandacht tijdens kennismakingsgesprekken en sollicitatieprocedures. Daarnaast komen we meerdere malen per jaar samen tijdens een gezellige barbecue, borrel of op een viering rondom de feestdagen.

De projecten speelde een belangrijke rol in mijn keuze voor STAEL. Ik wilde uitgedaagd worden met interessante technische vacatures op verschillende niveaus en ik wilde graag deel uitmaken van een klein en dynamisch bedrijf dat volop in ontwikkeling is. Ik kan je vertellen dat dit een erg leuke ervaring is. Toen ik bij het bedrijf kwam, waren we met z’n drieën. Vorig jaar is Ciska bij ons team gekomen en sinds de vorige maand werkt ook Enya bij ons. Bovendien zijn we onlangs verhuisd naar een ander pand. Met andere woorden, er gebeurt hier genoeg.

Als ik naar de toekomst kijk, besef ik het belang van een realistische benadering. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het essentieel om actief te blijven en mezelf continu uit te dagen. Hoewel het verleidelijk is om te blijven focussen op wat al goed gaat, geloof ik dat het verkennen van onbekende terreinen ons helpt te groeien. Waar voor mij bijvoorbeeld nog mogelijkheden liggen zijn de complexe technische functies. Aangezien ik zelf geen technische achtergrond heb was dit vooral in het begin voor mij een onbekende wereld. Dit gaat me steeds makkelijker af, maar ik zie dit zeker als een leerpunt om deze uitdagingen met zelfvertrouwen aan te blijven gaan. En me in de toekomst juist hier meer op te gaan focussen en mijn kennis nog verder uit te breiden.

Als ik terugkijk op de afgelopen twee jaar, voel ik me dankbaar voor deze ervaring bij Stael Recruitment. Het is een reis van uitdaging en groei geweest, waarin ik veel heb geleerd en nieuwe doelen heb weten te bereiken. Ik kijk uit naar wat de toekomst nog meer in petto heeft, en ik ben ervan overtuigd dat ik bij Stael Recruitment de perfecte plek heb gevonden om mijn carrière verder te ontwikkelen.

Op naar nog meer jaren van inspiratie, samenwerking en succes binnen onze fijne organisatie!