Home » Maak kennis met Geert Laumen

Maak kennis met Geert Laumen

Bijna zijn hele carrière bracht Geert door op de CAP-fabriek van het huidige Chemelot terrein. Nu, bijna vier jaar na zijn eigenlijke pensioen, werkt hij nog steeds twee dagen in de week mee. Dit om de oude bekende PLC-systemen te vervangen door nieuwe.

Geert begon ooit buiten DSM als Elektricien, hij was toen pas 16 jaar en keek op naar de overbuurjongen die dit werk ook deed. Tijdens het werk studeerde hij één dag in de week door tot 2e Elektromonteur, omdat hij nog leerplichtig was. Toen hij de opleiding eenmaal behaald had en in militaire dienst was geweest, heeft hij nog zijn diploma tot 1e monteur behaald.

Opleidingen volgen is iets waar Geert altijd wel plezier in had. Toen hij vanuit DSM een vacature zag in de krant om te werken en een omscholing in Meet & Regel Techniek te krijgen, solliciteerde hij meteen. Dit was “het vak van de toekomst”, werd er toen gezegd. Uiteindelijk kwam hij in de monteursgroep van de Caprolactam fabriek terecht. Hier volgde hij diverse cursussen om bij de nieuwe opkomende ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld van pneumatisch naar elektronisch bediend, op de hoogte te blijven. Hij groeide door naar Eerste Monteur en uiteindelijk Chef AME.

Na een aantal jaren maakte Geert een uitstap naar locatie beheer om daar de telefoonkamer en personenvervoer te beheren. Na een klein jaar keerde hij echter weer terug naar de CAP als Chef AME van de E&I Technicians. De Technicians waren eerst enkel instrumentatiedienst, maar omdat de pneumatiek eruit ging was het steeds belangrijker om E én I mensen in dienst te hebben. Iedereen werd bijgeschoold en met zijn opleidingsachtergrond was Geert de aangewezen persoon om terug te komen naar de CAP en dit weer op te pakken.  

Uiteindelijk schoof Geert door naar de rol van Trouble Shooter en was hij echt alleen nog maar met techniek bezig. Later hebben ze Geert gevraagd of hij bij systeembeheer wilde komen. Hij is toen weer aan het leren geslagen door middel van avondcursussen. Hier was hij vooral bezig met het beheren van DCS en PLC-installaties, het oplossen van storingen en uitvoeren van projecten. Zo maakte hij de rest van zijn carrière vol, tot aan zijn pensioen.

Slechts enkele maanden na zijn pensioen begon het aan beide kanten weer te kriebelen en ging Geert toch weer enkele dagen aan het werk. Momenteel werkt hij via STAEL bij Sitech en is hij bezig met projecten om oude PLC-systemen te vervangen door nieuwe systemen. Zo heeft Geert recentelijk de PLC’s van de Anon fabriek mee omgebouwd en nu moet de CAP-fabriek nog worden omgebouwd. Daar is de start nu mee gemaakt en Geert is bezig de configuratie te controleren, om te kijken of deze hetzelfde functioneert als de oude systemen.

Voor nu gaat Geert nog even niet stoppen met werken. Hij heeft het grootste gedeelte van zijn carrière voor de fabrieken van de “CAP-sector” gewerkt en hij voelt zich thuis in deze omgeving. Graag wil hij dan ook zijn huidige project voor deze fabrieken afronden.