Home » Nieuw jaar, nieuwe kansen

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Allereerst de beste wensen voor 2023!
En, zoals mijn ouders dat altijd zeggen, “alles wat winselik is” op z’n Mestreechs natuurlijk 😉 Maar het klopt en dekt de lading volledig; alle goeds wat je jezelf wenst en wil laten uitkomen! Dit betekent het in ieder geval voor mij.

Want het nieuwe jaar start vaak vol met nieuwe ideeën, initiatieven en ambities die net zo vaak verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer ze te ambitieus blijken of wanneer het toch even tegenzit. Maar goed daar ga ik het niet over hebben want we gaan het jaar positief beginnen! Persoonlijk doe ik dat altijd door terug te kijken op het afgelopen jaar en stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd, wat we hebben gerealiseerd maar ook wat er niet is gelukt.

Terugkijkende op 2022 kunnen we met name tevreden zijn. Qua ambities en doelstellingen hebben we mooie resultaten bereikt maar bovenal hebben we prettig kunnen (samen)werken. De Corona maatregelen gingen op hun retour waardoor fysiek koffiedrinken weer mogelijk was en we beetje bij beetje teruggingen naar Pre-Corona. Voor ons als bedrijf en als mensen die werkzaam zijn in een wereld die daadwerkelijk draait om mensen is dat echt een zegen. Niet alleen vanwege het persoonlijke contact, wat echt vele malen beter en fijner is dan digitaal, maar ook om weer buiten de deur te mogen komen en klanten te mogen bezoeken. Om zo weer de sfeer te proeven, projecten te kunnen zien en elkaar dus recht in de ogen aan te kijken. Maar ook dat we weer een BBQ en Kerstborrel zonder restricties, mondkapjes of 1,5m afstand mochten organiseren was voor ons een fijne opsteker! Laten we dan ook hopen dat we deze periode definitief achter ons laten.

Maar waar zijn we nu daadwerkelijk mee bezig geweest in 2022? In totaal hebben we bijna 60 mensen aan een nieuwe baan/ project mogen helpen. Veel van deze plaatsingen waren voor onze RAAS (Recruitment as a Service) klanten AnQore en Vynova. Deze 2 projecten hebben we naar volle tevredenheid mogen afronden. Ook hebben we de nodige Werving & Selectie trajecten succesvol afgerond bij klanten zoals MOSA, PQ en Nyrstar. Dan hebben we ook nog de interne aanwerving van Ciska als toevoeging aan ons team waardoor we weer wat ruimer in ons jasje zitten. Dat heeft ons doen besluiten, zoals jullie in het andere artikel hebben kunnen lezen, te verhuizen naar een nieuwe locatie. Net wat groter plus een extra spreekkamer waardoor we onze kandidaten, klanten en medewerkers nog beter kunnen ontvangen. Stuk voor stuk mooie stappen die we als bedrijf en team hebben weten te realiseren en waar we trots op zijn.

Dan de dingen die niet gelukt zijn?! We moeten namelijk toch wat hebben om kritisch over te zijn en energie, strijdlust en/of ambitie uit te putten. Los van enkele zakelijke missers; zoals dubbele huur ;-), projecten en plaatsingen die we hebben gemist of niet hebben kunnen realiseren springt er 1 onderwerp bovenuit. Voor mijzelf sprekende is dit dan toch de ratio binnen versus buiten. Te vaak zitten we/ik nog binnen achter de laptop of zijn we met onze administratie bezig waardoor het echte contact buiten de deur op een 2e plan komt te staan. Deze kantoorwerkzaamheden zijn enorm belangrijk, zeker door de groei die we als bedrijf hebben doorgemaakt is dit vaak een logisch gevolg. Jammer genoeg mis ik hierdoor vaak een van de leukste delen van mijn werk; het fysiek zien van onze medewerkers en klanten!

Dat is dan ook mijn voornemen voor dit jaar, naast enkele andere ambitieuze doelen, om meer naar buiten te treden en vaker op de koffie te komen bij jullie. Dit ga ik realiseren is door te werken met vaste dagen en momenten die ik zal blokken in mijn agenda. Of het echt zo simpel en makkelijk te realiseren is, ga ik ondervinden. Alleen het voornemen, plan en actie is er, nu nog het doorzettingsvermogen. En dat laatste geldt voor bijna alles in het leven!

Met deze woorden wil ik dan ook afsluiten en jullie een gelukkig nieuwjaar wensen en alles wat winselik is! Maak er voor je zelf een mooi jaar van en ook voor je familie en andere dierbaren. Mochten je doelen of ambities even tegenzitten bedenk dan dat Rome ook niet op 1 dag is gebouwd en dat kleine stappen ook al goed zijn, het gaat om durven door te zetten. En mocht je bij bepaalde doelen een duwtje in de rug nodig hebben, dan mag je altijd bellen of mailen.

Stef