Home » Peter van Sanen met pensioen

Peter van Sanen met pensioen

Maar liefst 7 jaar na zijn pensioengerechtigde leeftijd, gaat Peter nu toch echt met pensioen.

Na het afronden van zijn LTS startte Peter zijn eigen bedrijf samen met een vriend waar hij nog een aanvullende opleiding tot servicemonteur volgde. Voor de rest heeft hij zijn carrière gebouwd door hard te werken. Na 10 jaar samenwerking met onze Joep en maar liefst 7 jaar na zijn pensioengerechtigde leeftijd, gaat Peter nu toch echt met pensioen. Benieuwd naar zijn loopbaan? Hieronder vertelt hij er meer over.

“Ik heb dus mijn start gemaakt in een eigen bedrijf, maar kwam er al snel achter dat het geen succes ging worden samen met mijn compagnon. Vervolgens startte ik als piping monteur bij DSM en werd later voorman bij IBR (nu Imtech). Daar groeide ik ook weer door naar uitvoerder en door mijzelf altijd goed in te zetten kreeg ik steeds nieuwe functies en verantwoordelijkheden toebedeeld. Tot mijn 62e ben ik hoofd-uitvoerder geweest om vervolgens met vroegpensioen te gaan.

Na een tijdje sloeg echter de verveling toe en ik werd veel benaderd om als zzp’er te komen uithelpen. Na een half jaar ging ik dan ook weer aan de slag, als toezichthouder binnen de turnarounds. Via mijn broer kwam ik in contact met Joep en vanaf dat punt hebben wij meerdere keren samengewerkt. We hadden meteen een goede klik en hebben door de jaren heen een vertrouwensband opgebouwd. Hij nam het voor ons als ZZP/tijdelijke medewerkers altijd op, dat heb ik erg gewaardeerd.

In die 10 jaren heb ik diverse leuke projecten gedaan op Chemelot o.a. bij USG, Sitech en SABIC. Ondanks dat ik vaak enkel ingezet werd tijdens de uitvoering van een turnaround ben ik altijd omringt geweest met leuke collega’s en heb mij overal thuis gevoeld. 

Het meest memorabele project was bij Nyrstar Balen, daar ben ik drie keer geweest en heb daar onder andere met Frank Hovestadt en Erik Thomassen kunnen samenwerken.De prettige collega’s waren een grote factor die deze projecten mooi maakten.

Het minder leuke aan mijn werk was dat de kwaliteit lastiger te realiseren is de laatste tijd. Het wordt steeds moeilijker om alles goed te organiseren en personeel te hebben dat volgens de juiste standaarden werkt. Soms ook mede door een taalbarrière van het technisch personeel. Daarnaast heb ik dit jaar mijn 72ste verjaardag mogen vieren en vind ik het een mooi moment om nu echt met pensioen te gaan.”

Wij willen Peter bedanken voor de mooie samenwerking en veel plezier wensen met zijn welverdiende pensioen!