Thomas - Project Engineer PQ Europe:

Het is ons samen gelukt!

Home » Het is ons samen gelukt!

Naam: Thomas
Functie: Project Engineer bij PQ Europe

Waarom had je interesse in een andere baan?

“Eigenlijk was ik niet eens op zoek naar een andere baan, ik was namelijk niet uitgekeken op mijn werk. Ik had een leuke job in de installatietechniek toen jij een functie naar mij doorstuurde. Die triggerde mij, want die baan had raakvlakken met mijn huidige functie. Ik zag wel een uitdaging om te gaan werken in de procesindustrie.”

Had je vooraf bepaalde verwachtingen?

“Nee, ik ging er blanco in. Wanneer je niet actief op zoek bent naar een andere baan, dan heb je het voordeel dat je anderen kunt laten vertellen over de nieuwe functie. Ik wilde tijdens het gesprek aanhoren wat ze te vertellen zouden hebben. En hoewel ik technisch onderlegd ben, had ik geen ervaring met sommige werkzaamheden. Daarom zou ik er begrip voor hebben gehad als ze hadden gezegd dat het niet matchte.”

Hoe kwam je met STAEL in contact?

“Ik had vaak het idee dat recruiters functies naar heel veel mensen versturen, zonder daarbij op het profiel te letten. En meestal ging de aanbieding om detacheren, maar daar heb ik geen zin in. Bij alle aanbiedingen werd ook niet gericht gekeken naar mijn profiel. De functie waarop jij mij attendeerde was onderscheidend omdat de functie qua inhoud paste bij mijn huidige werk. En het feit dat jij zelf de werving- en selectie doet, gaf bij mij de doorslag.”

Had je twijfels van tevoren?

“Die heb ik altijd over mijzelf, maar dat is de aard van het beestje. Ik deed al twaalf jaar hetzelfde en ook toen wist ik niet waar ik aan begon. Inmiddels heb ik daar zoveel gedaan dat ik eigenlijk niet beter weet. Met mijn nieuwe baan ga ik mijn kennis en ervaringen weer opnieuw opbouwen. De installatietechniek – waar ik in werkte – is natuurlijk maar een beperkt deel van alle techniek.”

Wat heeft Stael je opgeleverd?

“Achteraf veel opluchting, want de vraag hoe mijn toekomst eruit zou zien sluimerde al jaren. Ik heb nu de kans om iets anders te gaan doen en dat geeft mij energie. Het geeft mij berusting dat ik niet decennialang voor dezelfde baas ga werken. Deze nieuwe baan geeft mij nieuwe kansen. Het is een nieuwe stap.”

Hoe heb je mijn dienstverlening ervaren?

“Zonder onze gesprekken hadden ze misschien niet voor mij gekozen. Want als ik zelfstandig het gesprek had moeten doen dan was ik er blanco ingegaan. Eigenlijk zoals ik het gesprek met jou inging… Maar, omdat jij mij de goede vragen hebt gesteld was ik goed voorbereid. Bijvoorbeeld om mij goed na laten denken over de dingen die ik wilde zeggen tijdens het gesprek. Daarvoor heb je mij met de juiste vragen getriggerd. Ik denk dat ik er anders minder over na zou hebben gedacht. Ik had wel hetzelfde willen zeggen, maar had het misschien niet overgebracht. En dat gaf mij extra vertrouwen tijdens het gesprek.”

Wat vind je van mijn manier van werken?

“Jouw enthousiasme, dat heb ik soms ook wel nodig. Iemand die meer uit mij haalt, die proactief is. Iemand die niet wacht, maar mij opbelt. Jouw persoonlijke begeleiding spreekt mij erg aan. Ik kan dan ook wel zeggen dat het ons samen is gelukt.

Alle andere headhunters zou ik niet de ‘Randstad-methode’ aanbevelen. Ik vraag me af of je dan krijgt wat je wilt, zowel het bedrijf als de werknemer. Deze aanpak is heel goed voor mensen die serieus zijn en een vaste functie willen. Jij bent goed voorbereid en je hebt mij goed voorbereid. Je verkoopt geen lucht en kon voldoende op de inhoud opgaan.”

Meer weten

Wil je meer weten of nieuwsgierig of we ook iets voor jou kunnen betekenen of wil je gewoon eens kennis maken neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden en kansen. Mochten we niks voor je kunnen betekenen dan kunnen we je wellicht wel in contact brengen met andere mensen in ons netwerk.