Cynthia Sanders - HR Officer Sekisui Alveo:

Stael schuift niet met cv’s, maar ze doen echt moeite. Daardoor leveren ze kwaliteit

Sekisui Alveo
Home » Stael schuift niet met cv’s, maar ze doen echt moeite. Daardoor leveren ze kwaliteit

“Wat de reden was om met Stael in zee te gaan? Nou, een tijd geleden hadden we al eens contact met elkaar gehad. Ik heb dat toen als prettig ervaren. Dus toen deze vacature ontstond, kwam jouw naam direct naar voren. Wij vonden dat jij hierin een belangrijke rol zou kunnen spelen.”

“Niet alleen het persoonlijke contact, maar ook de manier waarop jij de kandidaat en mij hebt benaderd, heb ik als heel prettig ervaren. Daarbij is het fijn dat je niet heel commercieel overkomt. Je dramt niet door, maar verdiept je in de organisatie. Daarbij geef je eerlijk je mening. Dat werkt ook voor kandidaten heel prettig.

We werken ook met andere bureaus. Maar wat de doorslag gaf om deze vacature bij jou neer te leggen was het gevoel en vertrouwen dat we bij jou als persoon hadden én hoe je ons zou kunnen ondersteunen. Natuurlijk hebben we erover nagedacht dat je een éénpitter bent. Ik vroeg mij af hoe dat bijvoorbeeld zou gaan tijdens vakanties. En je vroeg een startfee, dat zijn wij als bedrijf niet gewend. Dat waren twee dingen die voor ons anders waren dan normaal. Maar ik wilde samenwerken, want het gevoel was goed en ik had het vertrouwen dat je ons kon ondersteunen.

Voordeel: gericht op een bepaalde doelgroep

Kijkend naar de arbeidsmarkt weet ik dat er geen garantie is dat je binnen een bepaalde tijd de juiste persoon kunt vinden. Jouw voordeel is dat je je specifiek richt op een bepaalde doelgroep. Qua netwerk heb je daarin een groot bereik. Maar, het is vooral jouw persoonlijkheid geweest die voor ons de doorslag gaf.

Onze ervaring was uiteindelijk heel goed, je kwam heel snel met passende kandidaten. Je gaf een duidelijke toelichting bij de kandidaten en bovendien jouw eigen mening ten opzichte van de andere kandidaten. Dat vond ik prettig. Daarna hebben we het proces verder ingezet.

Je schuift niet met C.V.’s

Wat ik onderscheidend vond, was dat je je afspraken nakomt. Dat is belangrijk, we wisten daardoor wat we konden verwachten. Je hebt veel contact met de kandidaten en bent open en transparant in je communicatie. En voor ons was je ook makkelijk te bereiken. Je schuift niet met c.v.’s, maar doet echt moeite. Daardoor lever je kwaliteit. Ik had het gevoel dat ik als klant serieus wordt genomen.

We zouden je daarom in toekomst weer in willen schakelen, zeker voor dit soort ‘zwaardere’ posities. En bovendien: wanneer collega’s hier goede ervaringen mee hebben, dan gaan ze jou ook aanbevelen. Wat ik ook sterk van je vind is dat je na het starten nog contact zoekt met de kandidaat. Dat is heel positief. Want stel dat een kandidaat in het begin moeite heeft met bepaalde dingen waar wij op dat moment niet van op de hoogte zijn, dan kunnen we dit snel oppakken.

We zijn heel tevreden en alles is soepel en goed verlopen. We vertrouwen erop dat deze functie nu succesvol ingevuld is. Verbeterpunten kan ik niet benoemen. Wellicht dat we bij een nieuwe functie de lat weer hoger leggen.”