Frank Doelen - Workshop Manager Hoerbiger Heerlen:

Na 15 jaar maintenance heerlijk om weer terug te zijn

Hoerbiger, Heerlen
Home » Na 15 jaar maintenance heerlijk om weer terug te zijn

Naam: Frank Doelen
Functie: Workshop Manager bij Hoerbiger Heerlen

“Bij mijn nieuwe baan stond ik voor pittige uitdagingen, er moesten veel processen vernieuwd en veranderd worden. Daarvoor hebben we diverse acties uitgezet zoals een shopfloor management bord en een kanban systeem, om meer proces controle te krijgen. Mijn verwachtingen vooraf zijn uitgekomen, ook omdat Stael en het bedrijf daar heel duidelijk in zijn geweest.”


“Het bedrijf zocht iemand die voor nu wat minder kennis heeft van hun compressoren, maar meer voor het aansturen van de processen en het werken met een team. Die combinatie sprak mij enorm aan, zeker ook vanwege de bijzondere en geweldig mooie werkplaats. Ik ben namelijk ook een man van de techniek en ik wil zoveel mogelijk op de werkvloer aanwezig zijn.

Toe aan vernieuwing

Na 15 jaar gewerkt te hebben in de food ben ik dus in een andere industrie gaan werken. Het leuke aan deze technische industrie leek mij het reviseren van compressoren, de productie ervan en ervoor zorgen dat met het team de output kwalitatief en kwantitatief hoog is. Bij mijn sollicitatie heb ik de werkplaats gezien en de bewerkingen die ze doen… dat was echt sjiek. Daarbij heb ik echt hele fijne gesprekken gehad over de uitdaging van deze functie. Nu, na een paar maanden, kan ik zeggen dat het mij erg goed bevalt.

Eerlijk en concreet

Om aan te geven dat ik op zoek was naar ander werk, heb ik mijn Linkedin profiel op ‘open’ gezet. Dat viel blijkbaar op. Ik heb veel headhunters gesproken, waarbij ik veel vacatures kreeg aangeboden. Zo kwam een recruitmentbureau met een vacature bij een bedrijf waar ik iemand kende. Ik heb daar navraag gedaan en zij bleken helemaal geen vacature te hebben. Dan krijg je wel een bepaald oordeel en je vraagt je af wat waar is.

Bij Stael had ik fijne gesprekken. Zij hebben gekeken naar wat het beste bij mij paste en waar de raakvlakken lagen met het bedrijf. Stael stelde mij de juiste vragen en ik kreeg begeleiding voor mijn gesprekken. Er werd een verslag van mijn gesprek met Stael gemaakt en dat was heel waardevol. Daar hebben alle partijen wat aan gehad.

Lange termijn

Stael zoekt de juiste match en geeft echte waarde. Ze proberen mij neer te zetten zoals ik echt ben. Het draait niet alleen om het proberen een vacature in te vullen, want dat is voor de korte termijn. Ze willen de juiste match maken voor de lange termijn door te begrijpen wat een bedrijf precies zoekt en verwacht. Daarmee kan dan de juiste link gelegd worden met kandidaten die mogelijk in dat profiel passen. En natuurlijk wordt niet alles een match, maar dan zijn wel alle opties besproken.”


Meer weten

Wil je meer weten of nieuwsgierig of we ook iets voor jou kunnen betekenen of wil je gewoon eens kennis maken neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden en kansen. Mochten we niks voor je kunnen betekenen dan kunnen we je wellicht wel in contact brengen met andere mensen in ons netwerk.