Ralph Pieters - Small Stop Officer USG Industrial Utilities:

Hij neemt je mee in zijn observatieproces

USG Industrial Utilities
Home » Hij neemt je mee in zijn observatieproces

Naam: Dhr. Ralph Pieters
Functie: Small Stop Officer

Interview van Ralph Pieters door Jeroen Rietvelt, Station Zeeland.
Jeroen is als Communicatie Adviseur betrokken bij de Marketing & Communicatie strategie van mijn bedrijf en schijft o.a. de teksten voor mijn website

Het klikte direct

“Ik kende Stef al langer, we hebben in 2014 nog als collega’s samengewerkt bij onze vorige werkgever. Hij was destijds één van de accountmanagers en tijdens ons eerste sollicitatiegesprek klikte het direct. Vanaf die periode hebben we veel samen gewerkt en hadden altijd leuke gesprekken en konden met elkaar sparren. Toen hij later wegging, hielden we contact.

Zelf was ik eerst werkvoorbereider en heb mij opgewerkt tot projectmanager voor turnarounds bij verschillende klanten. Daarbij wordt de fabriek stilgelegd om onderhoud te plegen. Het gaat dan om een stop van een paar weken waarin een fabriek niet draait. Dat is kostbaar en moet dus goed en snel gebeuren.

Kan ik iets voor je betekenen

Dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging had meerdere redenen, waaronder ook privé. Ik was al een beetje om mij heen aan het kijken en had al een paar functies gezien. Daarbij zocht ik niet specifiek naar één functie: ik was mij breder aan het oriënteren. Aangezien ik nog regelmatig contact met Stef had kwam hij weer op mijn pad. Hij stelde mij de vraag: kan ik iets voor je betekenen?

Doordat we elkaar kenden en hij mijn ambities wist, zaten we snel op een lijn. Binnen een week kwam Stef met een leuke functie en ben ik op gesprek gegaan. Dat was snel en gericht. Er was een vacature voor een small stops officer met doorgroeimogelijkheden. Die sloot aan op mijn ambities. Wat mij charmeerde? Dat hij kort op de bal speelde.

Nu werk ik als small stops officer, een mooie stap met overlap wat ik eerder deed voor andere klanten met turnarounds. Als utility supplier zijn we eigenlijk de nutsbedrijven van een chemiepark. Het is voor mij de ideale stap naar TA-management. Tijdens de sollicitatieprocedure werd mijn rol uitgebreid en zou ik een ander pad gaan bewandelen. Daar hebben we heel goed over gesproken.

Tips en adviezen

Bij Stef voel ik mij snel op mijn gemak, bij een ander zou ik mij misschien minder prettig voelen. Hij is bovendien heel handig in het geven van tips en adviezen. Vooraf gaf hij adviezen, zoals hoe ik het gesprek aan moest pakken, de spintechniek en situationele vragen. Daarbij heeft hij veel ervaring hoe je iets brengt.
Bij de gesprekken luisterde hij en maakte hij aantekeningen. Tijdens zo’n gesprek loopt het toch vaak anders dan je denkt. Later koppelde hij dit terug zoals hij het had gezien. Ik vind het mooi dat hij mij dat zo kan meegeven. Daar zit ook zijn kracht: hij neemt je mee in het observatieproces.

Zo’n vijf maanden geleden tekende ik mijn contract. Het bevalt goed, het is een leuke baan. Ik kan mijn ei goed kwijt en er is veel werk aan de winkel. Ons bedrijf maakt een transitie door en dat is interessant. Zo heb ik bijvoorbeeld meegewerkt aan onze nieuwe kernwaarden met een frisse blik, omdat ik van buiten het bedrijf kom. Het is mooi om daaraan mee te werken.

Eerlijkheid werkt op de lange termijn

Als Stef deze baan mij niet had aangeboden, dan was ik zelf gaan zoeken. Om met een headhunter in zee te gaan heb ik niet direct overwogen. Ik word wel eens gebeld, maar dan hou ik de boot af. Zeker nu, want ik heb het naar m’n zin. Als het langer had geduurd had ik misschien Stef zelf wel gebeld. En noem het aftersales, maar Stef vroeg recent of ik tevreden was met mijn nieuwe uitdaging en alles goed loopt. Dit om echt te kijken of hij zijn werk goed heeft gedaan.

Stef is kort op de bal, je hoeft zelf niet achter zaken aan te bellen. Dat is misschien ook zijn valkuil, daardoor kan hij wat ongeduldig overkomen. Maar hij zet in ieder geval goed druk op de ketel. Hij wil je ook echt helpen, niet iets verkopen waar hij niet achter staat. Daarnaast biedt hij alleen mensen aan die bekend zijn en waarbij hij een positieve indruk van heeft. Die eerlijkheid werkt op de lange termijn.”

Meer weten

Wil je meer weten of nieuwsgierig of we ook iets voor jou kunnen betekenen of wil je gewoon eens kennis maken neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden en kansen. Mochten we niks voor je kunnen betekenen dan kunnen we je wellicht wel in contact brengen met andere mensen in ons netwerk.